Ànec amb peres, truita de patates, truita de verdures, paella de mar i muntanya, bacallà amb espinacs i cigrons, pa amb tomàquet, crema catalana i romesco. Són els plats que la cuinera i propietària del restaurant i casa de turisme El Folló de Tagamanent (Vallès Oriental), Mercè Brunés, cuinarà a Hong Kong per donar a conèixer la gastronomia catalana convidada per una periodista local. Brunés ha explicat que ‘és un honor’ representar l’alimentació catalana però s’ha mostrat decebuda perquè no li permetin cuinar una de les seves especialitats: el pa.

‘Va ser casualitat. La passada tardor sabia que l’Annie Leong, una periodista especialitzada en gastronomia i viatges, havia de venir i la vaig trobar collint bolets. Li vaig dir que allò seria el seu sopar i, veient el resultat, va obrir els ulls’, recorda Brunés. I afegeix: ‘Va veure que la cuina catalana és una gran desconeguda pels xinesos i em va proposar anar-hi. Quan va marxar, ja ho teníem tot lligat’.

Brunés, que fa 18 anys que té el negoci i en fa 30 que cuina, viatjarà el pròxim mes de març a Hong Kong per enregistrar cinc receptes per Sing Tao News, propietat de l’empresa de mitjans de comunicació Sing Tao News Corporation Limited, que està adreçada a la població xinesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa