Cues de 40 minuts per passar els controls de seguretat a l'Aeroport del Prat

Per a aquest dimecres, es manté l'operativa d'un dia d'estiu, amb més d'un miler de vols previstos

 

L'Aeoroport del Prat ha registrat per tercera jornada consecutiva cues per creuar els controls de seguretat i accedir a les zones d'embarcament. Ha estat a primera hora del matí, poc abans de les sis, quan s'han produït pics d'espera de fins a 40 minuts, segons han informat fonts d'Aena, tot i que passades les vuit la situació ja s'havia tornat a normalitzar. Aena també ha precisat que, tot i que en determinats moments no hi hagi tots els accessos oberts, totes les seves infraestructures estan disponibles.

 

Per a aquest dimecres, l'operativa prevista a l'aeroport és la d'un dia d'estiu —sense que hagi variat respecte els darrers dies— i s'esperen més d'un miler d'enlairaments i aterratges. De rerefons, hi ha el conflicte laboral que mantenen els treballadors de l'empresa de seguretat Eulen, concessionària del servei de vigilància, i la direcció, i la vaga convocada a partir del 4 d'agost.

 

 

Les dues parts s'havien d'asseure a negociar a la seu del Departament de Treball per trobar una sortida al conflicte però la trobada no es va arribar a celebrar perquè els treballadors van reclamar la presència d'Aena. Per això, es van emplaçar per al divendres a les onze del matí, on el comitè d'empresa ha reclamat la presència de representants de l'ens gestor. Mentrestant, els vigilants seguiran fent només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues en els propers dies, i neguen que estiguin fent una vaga encoberta.

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat denuncien que tenen menys efectius dels que consideren necessaris i reclamen millores en les seves condicions de feina. Asseguren que per manca de personal estan sotmesos a una càrrega de treball "insostenible" que els genera esgotament físic i psíquic. Per tot això, han convocat vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30.

 

Comentaris