Critiquen "l'eliminació" del castellà del web dels Mossos

La plataforma Hablamos Español considera que es restringeixen els "drets lingüistics" dels ciutadans

 

El col·lectiu Hablamos Español ha presentat sengles queixes al Defensor del Poble espanyol i a l'Observatori Estatal de la Violència sobre la Dona després de l'eliminació del castellà de la "pràctica totalitat" del contingut i aplicacions facilitat a la web oficial dels Mossos d'Esquadra. La web dels Mossos ofereix la pràctica totalitat del seu contingut en català, encara que també permet l'accés al contingut en anglès.

Segons Hablamos Español, l'eliminació del castellà coincideix amb el nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos. Des d'aquest col·lectiu, que va néixer amb l'objectiu de defensar els drets dels hispanoparlants, es considera que la policia catalana vulnera d'aquesta forma "els drets lingüístics dels ciutadans que prefereixen usar el castellà, única llengua sobre la qual la Constitució estableix presumpció de coneixement".

La queixa presentada davant del Defensor del Poble espanyol ha estat remesa igualment a l'Observatori Estatal de Violència sobre la Dona en haver desaparegut de la pàgina informació en castellà relativa al pla de seguretat i atenció a les víctimes de violència masclista i domèstica, incloent la gestió d'una aplicació específica per a la geolocalització de les víctimes.

 

 

"És lamentable la inacció de partits polítics que diuen defensar la igualtat de drets de tots els espanyols", ha denunciat el col·lectiu, que ha censurat a més a més que s'hagin dedicat explícitament esforços "humans i econòmics" per a "restringir els drets" lingüístics dels ciutadans "sense que això suposi cap benefici per aquells que prefereixen usar un altre dels idiomes oficials".

 

Comentaris