El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cristianisme al Segle XXI critica en una carta al Papa els nomenaments d’Omella en parròquies
  • CA

 

Cristianisme al Segle XXI ha enviat una mateixa carta al papa Francesc i al prefecte de la Congregació per als Bisbes, el cardenal Mark Ouellet, on afirma que els recents nomenaments de l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en parròquies d’Esplugues i L’Hospitalet de Llobregat “van en contra dels grans reptes de l’Església catalana”, segons un comunicat de l’entitat.

La carta del president de l’associació, Jaume Botey, es refereix al nomenament de membres de la Congregació Germandat de fills de Ntra.Sra. del Sagrado Corazón per a les parròquies de Sant Antoni, de Can Vidalet (Esplugues) i de Santa Gemma i Sant Enric d’Ossó, de Pubilla Cases (L’Hospitalet).

 

Al·lega que el nomenament s’ha fet sense consultar i que, quan s’ha sabut, s’ha “reafirmat autoritàriament tot i l’oposició contundent” del Consell Parroquial de la zona, pel que demana que es posi remei com es vegi oportú.

Botey explica que allà viu una població obrera de 50.000 persones, sobretot immigrants, i que la crisi econòmica agreuja la desigualtat social, mentre que la web de la congregació reflecteix una espiritualitat “desencarnada i preconciliar, que no ajuda a interpretar la dura realitat social”: segons ell, això contradiu el missatge de justícia de Francisco i trenca la línia pastoral de més de 40 anys dels rectors del lloc.

 

També constata una “creixent consciència de Catalunya com a nació” que també s’expressa en aquesta zona, resultat d’un llarg treball per la integració en la qual les parròquies han tingut un gran paper, i, segons l’associació, els recents nomenaments poden deixar d’estendre ponts i causar fractures entre la comunitat catalana i altres d’orígens diversos.

 

Avisa, a més, que els nomenaments “tornen a aquests barris al nacionalcatolicisme” perquè les seves parròquies poden perdre quelcom que conserven: l’esperit conciliar de la transició democràtica, caracteritzat per una Església de base preocupada pels problemes de la gent amb presència pastoral en barris, segons Botey.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa