El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Crisi econòmica i inseguretat, els principals problemes dels barcelonins
  • CA

Barcelona ha tancat el 2010 amb l’atur i les dificultats econòmiques com els principals problemes segons el Baròmetre semestral de desembre, superant a la inseguretat, que es va percebre en major mesura durant el primer semestre segons ha subratllat avui la portaveu del Govern municipal, Assumpta Escarp que ho ha resumit dient que “hem passat de la percepció que hi ha una crisi al fet que m’afecta la crisi”.

Segons el Baròmetre, basat en 800 entrevistes telefòniques d’entre l’1 i el 15 de desembre, el problema més greu de la ciutat és l’atur i les condicions de treball amb un 28,3%, un percentatge no aconseguit des del 2000 amb el tema de la circulació. Segueixen les preocupacions amb inseguretat (17,4%), els problemes vinculats a la immigració (7%) i els econòmics (7%).

La meitat situa l’economia com el problema que li afecta més personalment. De fet, el 55,9% -vuit punts més que fa un any- considera que la seva economia familiar ha empitjorat en l’últim any, enfront del 34,6% que la veu millor i el 8% que està igual. A més, el 20% creu que encara empitjorarà més, mentre que gairebé la meitat es mostra optimista i creu que millorarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa