Colau expulsa els turistes del Mercat de Santa Caterina

L'Ajuntament de Barcelona defensa que la mesura busca "preservar l'actual model de mercat i garantir que el seu funcionament sigui raonable"

 

El Mercat de Santa Caterina prohibirà l'entrada al recinte a grups de més de 15 turistes cada divendres i dissabte entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre. L'objectiu de la mesura, segons el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, és "preservar l'actual model de mercat i garantir que el seu funcionament sigui raonable". El decret, aprovat per l'Ajuntament de Barcelona, entrarà en funcionament el proper divendres 10 d'agost, i arriba dos mesos després de la reclamació que l'Associació de concessionaris del Mercat de Santa Caterina va fer sobre la situació del mercat. Segons un informe realitzat per avaluar la problemàtica, grups d'aquest volum són suficient per "impedir el normal flux de gent a l'interior del mercat".

 

Colom també ha explicat que els responsables de la seguretat del Mercat de Santa Caterina podran fer fora del recinte a grups de menys de 15 persones que obstrueixin els passadissos del mercat o impedeixin l'acostament dels clients a les parades o l'atenció al públic per part dels comerciants. A més, el decret també permet que els vigilants puguin convidar a marxar a qualsevol persona que toqui o manipuli els aliments exposats amb l'objectiu de fer-ne fotografies, mengi o begui a llocs no destinats per a aquests usos o als qui produeixin soroll o cridòria que pertorbi el normal funcionament del mercat.

 

El Mercat de Santa Caterina és el segon de la ciutat que aplica aquesta mesura, ja implantada al Mercat de la Boqueria l'any passat. Segons la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, el decret serà positiu per al Mercat de Santa Caterina, ja que la mesura ha arribat "amb previsió i marge", i no pas "a remolc de problemàtiques clares com en el cas del Mercat de la Boqueria". Colom ha remarcat la importància de "cuidar un espai que vol ser visitat, mantenint la capacitat d'atraure persones però amb comportaments adequats i cívics".

 

 

Situat al districte de Ciutat Vella, el Mercat de Santa Caterina es va construir entre els anys 1844 i 1848 i és el mercat cobert més antic de la ciutat. 

 

Comentaris