Colau afronta ara la vaga dels treballadors del Bicing

Han convocat 15 dies d'aturades per defensar millores laborals

 

Els treballadors de Bicing fan aquest dimecres la primera de les 15 vagues que han convocat durant el juliol, amb aturades de quatre hores en cada torn que afectaran els serveis de transport, distribució i manteniment de bicicletes i estacions. Tot i que el servei del Bicing estarà obert durant les aturades, es preveuen incidències especialment a les zones de destinació i amb més concentració de bicicletes, ja que previsiblement hi haurà concentració donada l'afectació en la distribució de bicicletes.

 

En concret, els treballadors faran vaga els dilluns, dimecres, divendres, dissabtes i diumenges fins al 31 de juliol, amb l'objectiu d'aconseguir millores laborals i salarials que negocia amb l'empresa, Clear Channel, que gestiona el servei des de fa deu anys en guanyar el concurs. Les aturades d'aquest dimecres seran de les 8.00 a les 12.00 en el torn del matí; de les 16.00 a les 20.00 a la tarda, i de les 23.00 a les 3.00 a la nit, el mateix horari que la resta de dies laborables, mentre que els dissabtes seran de les 7.00 a les 11.00 i de les 16.00 a les 20.00, i els diumenges serà de la mitjanit fins a les 4.00 de la matinada.

 

Davant les aturades, Bicing recomana als usuaris planificar els desplaçaments amb antelació, consultar la disponibilitat de bicicletes i ancoratges, especialment a la destinació, per assegurar que es podrà deixar el vehicle. La regidora de Mobilitat de Barcelona, ??Mercedes Vidal, ha recordat aquest dimarts que l'Ajuntament ha treballat per subrogar els treballadors del Bicing davant la nova licitació del servei, però els treballadors assenyalen que "es garanteix el lloc de treball però en situació de precarietat econòmica ".

 

Comentaris