Catalunya, al nivell del Canadà i Finlàndia en investigació científica

El sector de la investigació ha crescut gràcies a la col·laboració d'empreses amb universitats i centres mèdics

Catalunya es troba al nivell del Canadà, Singapur i Finlàndia en impacte científic internacional, segons revela l'informe "Indicadors bibliomètrics de l'activitat científica de Catalunya" (Scopus, 2003-2008), de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), basat en articles de 19.000 revistes del sector.

L'àmbit biomèdic centra més de la meitat de les publicacions de centres catalans, la qual cosa és un "signe de modernitat" per la pressió que exerceix l'estat del benestar en països desenvolupats, ha observat l'investigador principal del Grup Scimago, membre de l'Institut de Polítiques i Béns Públics del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Félix de Moya.

Matemàtiques, química, immunologia, ciències mediambientals, física, informàtica, ciències dels materials i agricultura són la resta d'àrees que destaquen en el domini científic català, que compta amb un 40 per cent més de cites que la mitjana mundial. Balears amb un 37 per cent més i el global d'Espanya, un 30 per cent més que la mitjana mundial.

 
 

Comentaris