El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya acollirà “part” dels 60 migrants de l’Aquarius que rebrà Espanya
  • CA

 

Catalunya acollirà “la part que pugui ser raonable” dels 60 migrants de l’Aquarius que rebrà Espanya dins l’acord que han pres sis països per distribuir les 141 persones rescatades al Mediterrani pel buc que atracarà a Malta. Ho ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que en una atenció als mitjans ha afirmat en un primer moment que els 60 anirien a Catalunya i que en la mateixa atenció ha matisat, més endavant, que hi anirà “la part que pugui ser raonable”. Cal recordar que el Govern de la Generalitat ha ofert aquest matí a través del seu president, Quim Torra, els ports sobre els quals té competències perquè l’Aquarius pogués atracar. Finalment, però, Malta ha pactat amb Espanya, França, Alemanya, Portugal i Luxemburg que el vaixell pararà a les seves costes i que els rescatats es distribuiran entre aquests països.

 

Calvo ha destacat la solidaritat de l’Estat i el “gir” que, al seu parer, està provocant la gestió del president espanyol, Pedro Sánchez, en la política migratòria europea. I en aquest sentit ha posat l’exemple de l’oferiment del govern de Catalunya, que en un primer moment ha dit que acolliria els 60 migrants que rebrà Espanya, però que després ha condicionat a “la part que pugui ser raonable”.

 

Cal recordar que Malta acollirà al seu port el vaixell Aquarius amb els 141 migrants a bord després de ser rescatats divendres passat. Posteriorment, aquestes persones es distribuiran entre cinc països europeus que han format part de l’acord per acollir la totalitat dels migrants. “Malta servirà com a base logística i tots els 141 immigrants a bord es distribuiran entre França, Alemanya, Luxemburg, Portugal i Espanya”, ha assenyalat aquest dimarts el govern maltès en un comunicat. El govern de Malta considera que aquest és un exemple concret de lideratge i solidaritat europeus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa