Bozal carrega contra l'obra de Tura

La consellera de Justícia critica les noves presons per cares i petites i denuncia la "fuga" de fundacions per una regulació de "difícil"

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha carregat avui contra l'obra feta per Montserrat Tura com a titular de la cartera de Justícia. L'exadvocada de l'Estat, en la seva primera compareixença a la comissió de Justícia del Parlament, ha considerat les noves presons construïdes pel tripartit de petites, cares i deficients. Aquestes van ser precisament el gran projecte dels socialistes al capdavant de Justícia.

La consellera de Justícia ha recordat que la població reclusa ha crescut un 41% des del 2004, situant Catalunya com el tercer país europeu en índex d'interns: 140 per cada 100.000 habitants. Malgrat l'augment de la població reclusa, però, Bozal ha reconegut que davant la situació econòmica de la Generalitat haurà de fer retallades en infraestructures, que no ha concretat.

També ha denunciat que la regulació de les fundacions del 2008 ha provocat una "fuga" d'entitats als registres estatals perquè la normativa catalana és de "difícil aplicació".

 
 

Comentaris