Boi Ruiz: "Hem vingut a salvar la sanitat pública catalana"

El conseller lamenta que els que l'acusen de ser la "dreta salvatge" siguin 'els mateixos' que a Madrid demanen més retalles

El conseller de Salut, Boi Ruíz, ha explicat que està "dolgut" davant les crítiques que li estan plovent dels diferents sectors de la sanitat catalana. Boi Ruiz ha assegurat que creu en el sistema sanitari actual basat en "l'equitat i la igualtat", i que per això el vol salvar.

En aquest sentit, ha explicat que s'ha trobat amb un Departament amb un dèficit de 1.000 milions d'euros, i que per tant s'hauran d'aplicar algunes limitacions, com ara que "aquell que es pugui esperar, s'haurà d'esperar", en referència a la previsió de l'augment de les llistes d'espera en aquelles patologies menys greus.

"Els que hi eren abans"
Segons Ruiz, aquest dèficit no correspon només a l'infrafinançament històric de la sanitat catalana, sinó també a una mala gestió "dels que hi eren abans"; "en un any han augmentat el dèficit en 850 milions d'euros!", ha assegurat el conseller. Per això, ha explicat que ara s'hauran d'aplicar mesures en un any que en cinc anys no han fet els anteriors dirigents.

Per tot plegat, Ruiz ha apel·lat a la responsabilitat de professionals, patronal i sindicats davant la situació actual. "Necessitem la responsabilitat de tots", perquè el que no es pot fer és "deixar la sanitat com estava". "El país hauria de ser més seriós i responsable" davant el que està passant. "Ens preocupa un país que compta amb "600.000 aturats".

 
 

Comentaris