El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona treballa per convertir-se en destinació referent per a LGTBI
  • CA

 

El regidor de Turisme i vicepresident segon de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, i el director general del Consorci, Joan Torrella, han celebrat aquest dijous el ‘Summit de Turisme LGTBI de la Destinació Barcelona’ amb l’objectiu de situar la capital catalana com una destinació referent per a aquest col·lectiu. “Barcelona s’ha posicionat com una de les ciutats més atractives per al col·lectiu LGTBI i no és casual, sinó que respon el clima de benvinguda a la diversitat”, ha destacat Colom en la seva intervenció.

 

Torrella ha posat en valor que el segment LGTBI és un mercat estratègic per Turisme de Barcelona, i “no només per l’oportunitat de negoci que significa, sinó també perquè situa Barcelona com a destinació de referència de la diversitat i dels valors associats a la tolerància, el diàleg i la convivència”. Segons l’Organització Mundial del Turisme (OMT), dels 1.200 milions de turistes internacionals que es van registrar en 2016, 35 milions pertanyien a aquest col·lectiu, que representa més del 3% del volum a nivell mundial i representa el 15% de la despesa turística.

 

Ciutats com Barcelona, Madrid, Sitges (Barcelona) i Eivissa són referents mundials en turisme homosexual, i el conjunt d’Espanya rep anualment uns sis milions de turistes LGTBI, que gasten un 40% més que la resta. Així, Turisme de Barcelona ha defensat que la creació d’una oferta turística centrada en aquest segment és cada vegada més “interessant” per a les empreses, atès que aquest públic registra major despesa i estades més llargues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa