El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona aprova l’obligació de destinar el 30% de la nova construcció a habitatge social
  • CA

 

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres la modificació del Pla General Metropolità que obligarà els promotors d’habitatge i de grans rehabilitacions a destinar un 30% de la nova construcció a habitatge social i que ampliarà el dret a tanteig i retracte a tota la ciutat. Els grups municipals de BComú, el PDeCAT, ERC, el PSC i la CUP i els dos regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé han votat a favor de la mesura de reservar el 30% de nova promoció a habitatge protegit, mentre que el PP i Ciutadans n’han votat en contra. Ciutadans, però, s’ha abstingut en la votació sobre l’ampliació del dret a tanteig i retracte a tota la ciutat.

 

La quarta tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha dit que la mesura representa un “canvi de rumb històric” i ha esperat que “s’estengui” a altres ciutats. Segons ha explicat, permetrà crear uns 350 habitatges protegits l’any, que tindrien un preu d’uns 510 d’euros al mes en el cas del lloguer i d’uns 130.000 euros en els de la compra en “districtes centrals”. “Coses que ara semblen un somni”, ha dit. 

 

Sanz ha afirmat que l’obligació de destinar un 30% de les noves construccions a habitatge social “corresponsabilitza” el sector privat i treballa en la “necessitat de tenir un parc d’habitatge assequible” a la ciutat. “L’urbanisme no és neutre, pot donar cobertura a operacions que beneficien els de sempre”, ha remarcat.

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa