Ataquen en ple trajecte un Bus Turístic de Barcelona

El regidor de Turisme, Agustí Colom, condemna l'acció tot i que afirma que es tracta d'un "fet aïllat" desvinculat a moviments veïnals

 

Un Bus Turístic de Barcelona va ser assaltat, mentre estava de servei, per uns desconeguts que van punxar les rodes del vehicle i van fer una pintada al vidre frontal en què es llegia: 'El turisme mata els barris'. L'acció vandàlica va tenir lloc dijous sobre les onze del matí, a la parada del Camp Nou. Tot i no va haver-hi cap ferit, els ocupants del bus -en la seva majoria estrangers que feien la ruta turística-, van presenciar amb estupefacció la bretolada. En declaracions als mitjans, el regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom ha condemnat els fets i assegura que s'està reunint la informació necessària per interposar denúncia, malgrat que els causants dels desperfectes anaven amb la cara tapada. Colom desvincula els fets als moviments veïnals que denuncien l'actual model turístic a la ciutat i ho relaciona més a una acció "aïllada" tot i que "lamentable i totalment denunciable".

 

El responsable de Turisme del consistori barceloní ha explica que s'està en contacte amb Transport Metropolitans de Barcelona (TMB), que està redactant un informe que detalla les circumstàncies de l'acció vandàlica arran del testimoni del xofer, així com la valoració dels desperfectes causats. "És un fet que ens preocupa però hem de saber que és un fet aïllat", ha assenyalat Colom, qui recorda que diàriament circulen a Barcelona 70 busos que fan ruta turística per la capital catalana. 

 

"Actuarem amb la màxima diligència possible perquè no torni a succeir", ha afegit, indicant que, pels primers indicis que es tenen, l'acció no tindria relació amb "cap moviment veïnal ni amb cap entitat". "L'acte vandàlic ha estat contra un Bus Turístic, però podria haver estat contra qualsevol altre element de mobiliari urbà", ha apuntat.

 

El passat mes de maig van ser dos hotels del Poblenou els qui van patir desperfectes quan uns manifestants van tirar pintura a l'entrada. Tot i així, Agustí Colom descarta que s'estigui generant una espiral d'atacs arran d'uns suposada 'turismofòbia', tot i que referma la voluntat de l'Ajuntament de posar fi a aquestes accions que generen inquietud entre la ciutadania.

 

Comentaris