El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alguaire: “Hi ha algú?”
  • CA

“Hi ha algú?” Cap resposta. La torre de control de l’aeroport lleidatà d’Alguaire estava buida.

Dissabte, un avió de Ryanair que cobria la ruta Milà-Lleida va haver de sobrevolar durant mitja hora la capital del Segrià perquè a la torre de control no hi havia ningú. L’aparell havia arribat mitja hora abans i els controladors encarregats de dirigir la maniobra encara no eren als seus llocs de treball.

El pilot va comunicar la incidència als 108 passatgers de l’aparell: “En aquests moments no hi ha ningú a l’aeroport. Però no es preocupin perquè tenim suficient combustible”.

Segons publica avui El País, la Generalitat, titular de l’aeroport, ha tret importància sobre aquest incident i ha admès que es controladors no estaven en els seu lloc de treball ja que el vol s’havia avançat al seu horari revist. “No hi va haver negligència”, asseguren des del Departament de Territori.

Segons la mateixa font, com que les instal•lacions només estan operatives uns dies i unes hores concretes, els controladors inicien la seva jornada just abans de l’arribada i sortida dels avions. El fet que un avió hagi arribat mitja hora abans ha estat considerada un fet excepcional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa