Alerta elevada de risc d'incendi la revetlla de Sant Joan

Jané reconeix preocupació pel perill que es declarin focs i es propaguin amb rapidesa i avança que aquest dijous s'activarà en fase de prealerta el Pla INFOCAT

 

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha afirmat que estan "preocupats" pel risc d'incendi de cara a la revetlla de Sant Joan, ja que és molt elevat a causa d'un "còctel perillós" de diverses circumstàncies, com són la calor, anòmala per aquesta època de l'any i sostinguda durant molts dies; la humitat baixa i episodis puntuals de tempesta amb càrrega elèctrica a les tardes en determinades zones del país. Davant aquest risc d'incendi, el comitè tècnic del Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals (INFOCAT) s'ha reunit aquest dimecres amb caràcter d'urgència. 

 

El conseller ha anunciat que Protecció Civil activarà aquest dijous en fase d'alerta el pla per onada de calor i en fase de prealerta el pla INFOCAT, que probablement entrarà en fase d'alerta per la revetlla. També està previst que el Departament d'Agricultura activi aquest dijous el nivell 2 del Pla Alfa. "Qualsevol cigarreta o qualsevol element de pirotècnia pot provocar un incendi que es propagui amb rapidesa", ha alertat Jané. El Servei Català de Trànsit (SCT) també fa una crida a la màxima prudència a la carretera per l'alta mobilitat de la revetlla.

 

Comentaris