El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
10 maneres amb les quals estàs malgastant energia sense saber-ho
  • CA

 

Cada petit detall compta. Estalviar energia no solament afavoreix el medi ambient, sinó també la butxaca. I sense adonar-te’n, pot ser que estiguis malgastant un munt d’energia.

 

Així és com es malgasta sense saber-ho:

 

Aparells endollats permanentment.

N’hi ha a totes les cases, encara que no els utilitzem cada dia. El microones, la rentadora… Estan consumint energia.

 

Utilitzar malament l’aire condicionat o la calefacció.

Són necessaris, però consumeixen molt. Per optimitzar el seu ús, tinguis els ambients tancats quan els fas servir, i fes-ho a una temperatura moderada.

 

Aigua calenta a la rentadora.

Hi ha peces de roba que no és necessari rentar-les amb aigua calenta, tot i que moltes persones ho fan per costum. Amb aigua freda es redueix fins a un 90% el consum energètic.

 

Ús del forn elèctric.

És dels aparells que més consumeixen, i no és necessari encendre’l per escalfar un tall de pizza.

 

Frigorífics poc eficients.

Els frigorífics antics gasten molt més que els actuals. Canviar-los requereix una inversió, però estalviaràs en la factura de la llum.

 

Utilitzar el rentaplats sense estar ple.

Procura omplir-lo sempre abans de posar-lo en funcionament, fins i tot amb el programa de mitja càrrega. I pensa a desactivar l’assecat en calent si no és imprescindible.

 

Llums convencionals.

Canviar les llums convencionals per LED també requereix una inversió, però també ajuden a estalviar en la factura de la llum.

 

Ordinadors.

Si l’has d’utilitzar diverses vegades al dia, no l’apaguis del tot, deixant-lo en repòs, però apagant sempre la pantalla.

 

Mode d’espera.

La TV, el DVD i altres aparells tenen el conegut com a mode Stand by. Tot i que pot ser útil, l’aparell segueix consumint energia.

 

El carregador del mòbil.

Deixar-lo connectat sense estar endollat al telèfon malgasta energia, i també deixar el telèfon endollat quan ja està carregat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa