Torra presentarà una queixa i un recurs d'apel·lació en el seu procés al TSJC

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, té previst presentar el dimarts 19 de juliol una queixa i un recurs d'apel·lació en el marc de la causa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'ha processat per presumpta desobediència.

Fonts de la Generalitat han precisat que, d'una banda, la queixa es presentarà contra la decisió del mateix tribunal de no acceptar la recusació que Torra va presentar contra el jutge que instrueix el cas, Carlos Ramos.

D'altra banda, el recurs d'apel·lació es presentarà contra la decisió del mateix tribunal de rebutjar la transformació de la causa en un procediment abreujat, que la defensa del president de la Generalitat va sol·licitar fa dies.

Precisament, el Tribunal Superior de Justícia Catalunya ha comunicat aquest divendres l'obertura del judici oral contra Torra per aquest assumpte, un procés en el qual Vox exerceix d'acusació popular.

 

Segons la interlocutòria del TSJC, "no hi pot haver cap recurs" contra aquesta decisió, per la qual cosa previsiblement Torra anirà a judici malgrat que presenti dimarts vinent la queixa i el recurs d'apel·lació.

La defensa de Torra rebrà ara tota la causa per escrit perquè, en un termini màxim de deu dies hàbils formuli l'escrit de defensa, la qual cosa calcula que vencerà entre el 26 i el 31 de juliol.

Passat el mes d'agost, s'elevarà tot a la sala i després es fixarà la data del judici, per la qual cosa els advocats calculen que el president no haurà de comparèixer davant la Justícia fins després de les vacances d'estiu.

 

Comentaris (3)
Torrita el aspavientos Fa 7 dies
Mucho ruido, no vull pagar, inhabilitación y 30 mil euritos del ala. Pero si Torrita se jactaba de haber delinquido consciente y voluntariamente contra la JEC. Ahora no te quejes ratafia-man.
fideli Fa 7 dies
TSJC, hombres de honor
Lidia Fa 7 dies
Que es pot esperar de la justícia borbònica franquista, represio i venjança, això és caspanyistan ,que voleu