El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Silvestris 2013: Terrers que transpiren pura fruita
  • CA

 

 

Silvestris 2013  

Celler Parès Baltà – Gratavinum

DOQ Priorat

Preu aproximat: 22 euros 

web: gratavinum.com/ca

  

 

 

 

Gratavinum, al Priorat, llença aquesta línea de vi fermentat amb llevat autòcton, sempre respectant la filosofia d’una mínima intervenció a les seves vinyes ubicades entre Gratallops i Poboleda. El cupatge de Silvestris fusiona garnatxes de vinyes joves amb un 15% de cabernet sauvignon plantat en aquestes pendents prioratines.

  

  

Quan el servim, una negra i sublim intensitat colorant envaeix la copa, presentant-se ja als nostres ulls com un vi ric i poderós. Els primers flaires, en nas, ens impregnen de confitura de cirera picota, aranyons i licor de cassis, satisfent als amants de la fruita madura i de la finura de les garnatxes d’aquests pobles prioratins. Continuem enflairant notes balsàmiques que realcen la criança en bóta: fulla de puro havà, eucaliptus, regalèssia i pebre rosa. 

 

 

  

  

Un paladar llaminer de fruita negra assalta la primera impressió en boca, denotant gran maduresa del raïm, sobretot del cabernet que disimula la seva tipicitat varietal, mostrant la seva cara més afruitada i madura, amb tanins completament madurs i sedosos, tot i que el conjunt mostra una estructura tànica ample i de textura cruixent. En retro-gust, la pegadolça, la moka i les puntes de cafè es combinen amb la fruita negra confitada que trobarem amb l’olfacte.

 

 

  

  

Aquest cupatge de terrers prioratins que combina aquestes dos o més varietats tant diferents com complementàries, es una aposta no poc habitual en la oferta de vins prioratins. Recomanem degustar-lo a 16-17ºC per realçar la fruita i frescor, tot escapant de la calidesa dels 14’5 graus que el caracteritzen. La seva complexitat i textura sedosa però tànica alhora el fa perfecte per gaudir-lo maridat amb una xocolate negra o un pastís sacher, que farà salivar als amants del cacau. 

 

 

  

  

Les vinyes de Gratallops i Poboleda expiren pura fragància de terrer en forma de gotims de raïm, i els viticultors s’escarrassen en cultivar-los des de fa segles, arribant a conquistar els paladars més exigents a nivell mundial.

  

  

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa