Els vigilants de seguretat reclamen tornar a ser "agents de l’autoritat"

Protesta davant la delegació del govern espanyol

Els vigilants de seguretat volen reconeixement i seguretat. Així ho han expressat en una concentració celebrada aquest migdia davant la delegació del govern espanyol a Catalunya. Una convocatòria que ha tingut el suport de la majoria dels sindicats del ram com UGT, CCOO, ADN sindical, USOC, AVSAB o SPS. La protesta ha reunit poc més d’un centenar de treballadors que reclamen sobretot més mesures de seguretat i tenir més protecció jurídica davant l’increment d’agressions que estan rebent en els darrers mesos.

 

“Volem tenir més seguretat en els nostres serveis, cada vegada tenim més agressions -cada cap de setmana-, menys material”, comenta David Maluenda, el delegat de CCOO del sector. “Ens van treure la protecció jurídica d’agent de l’autoritat i els nanos ho saben que si ens agredeixen és com una baralla normal”, afegeix. Es queixen dels canvis a la llei de Seguretat que els ha retirat drets, de no tenir material d’autoprotecció i que, a diferència de les policies, poques vegades van en parella.

 

 

“Som 13.800 membres d’aquest col·lectiu a Catalunya”, remarca Juan Antonio Ramos, d’UGT. “Protestem davant la delegació del govern per reclamar mesures de seguretat per a cada lloc de treball i recuperar el caràcter d’agent de l’autoritat, i és el govern qui ha de fer el reglament de seguretat privada que inclogui les nostres demandes”, insisteix. Ramos també ha recordat que els vigilants de seguretat supleixen la manca de policia. Entre els assistents a la protesta, el diputat de Vox per Barcelona, Ignacio Garriga.

 

Comentaris