El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un tren xoca a l’Estació de França i causa 55 ferits, un en estat greu
  • CA
Ferits atesos pels equips d’emergència | ACN

 

Un tren de Rodalies, que havia sortit de Sant Vicenç de Calders a les 6.05 hores, ha xocat aquest divendres a les 7.15 hores, amb el topall final a l’Estació de França a Barcelona. A causa del xoc hi ha hagut 55 afectats, un greu, 18 menys greus, i  20 lleus, que requereixen trasllat. Emergències Catalunya ha confirmat que no hi ha víctimes mortals. A l’estació s’hi han desplaçat sis unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i nou patrulles dels Mossos d’Esquadra.

 

 

L’accident coincideix amb una vaga convocada per la CGT a Renfe i Adif, fet pel qual aquest divendres circularan el 66% dels trens en hora punta.

 

S’ha habilitat un telèfon per atendre els familiars de les víctimes.

 

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha dit a TV3 que el tren s’ha accidentat a la via 11 mentre feia les maniobres d’estacionament. Ha assegurat que es desconeixen les causes de l’accident perquè ara la prioritat és l’atenció a les víctimes.

 

Pel que fa al maquinista, ha estat atès a la cabina i posteriorment traslladat a l’hospital. A causa de l’accident, part dels accessos a l’estació s’han tallat, però el servei funciona amb normalitat, tenint en compte però que aquest divendres es fa vaga.

 

El tren ha impactat amb el topall final | MAKI (Twitter)

 

Un usuari de Twitter ha penjat imatges de l’interior del tren accidentat on es poden veure vidres trencats. Segons el seu testimoni, molts dels ferits ho han estat per l’impacte dels vidres mentre esperaven de peu per baixar del tren.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i altres membres del Govern s’han desplaçata l’estació per conèixer la situació.

 

L’acaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat un missatge a Twitter, al voltant de les 9 del matí desitjant una recuperació ràpida a tots els afectats per l’accident.

 

El regidor portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha dit en una piulada a Twitter que caldrà esbrinar les causes de l’accident, tot i que ara, ha afegit, la prioritat són les víctimes.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa