Un home ha de pagar 40.000 euros a la seva exdona per ocultar-li el suïcidi del fill

La dona va conèixer la notícia per un diari local i va patir un 'xoc' emocional

El Jutjat de Primera Instància 1 de Badalona ha condemnat un home a indemnitzar amb 40.000 euros la seva exdona per ocultar-li el suïcidi d'un fill en comú de 32 anys i el lloc on estan les seves cendres. "Es tracta d'un cas del que no hi ha jurisprudència sobre el tema, perquè és el primer d'aquestes característiques que ha tingut lloc a Espanya", ha explicat en un comunicat l'advocada Susanna Antequera --que va representar la dona-- sobre la condemna, del 26 d'abril.

 

Els fets es remunten al 7 de desembre del 2016, quan el pare del mort, que patia esquizofrènia, i la seva família es van presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Badalona per denunciar la seva desaparició des del 30 de novembre passat. El 28 de desembre va ser trobat el cadàver de l'home a Castellfollit de la Roca (Girona) a uns 120 quilòmetres del seu habitatge i on el metge forense va determinar el suïcidi com a causa de la mort. El 22 d'abril del 2017, la mare del mort va conèixer els fets a través d'un article publicat a l'edició digital en un diari local el 29 de desembre del 2016, la qual cosa li va provocar un impacte pel qual va haver de ser atesa d'urgències i la van traslladar del seu domicili fins a l'Hospital de Mataró (Barcelona), on va ingressar a l'Unitat de Psiquiatria amb un estat d'ansietat i 'xoc' emocional. Posteriorment va saber que el seu exmarit i part de la família paterna van acudir on era el cadàver, així com a la posterior incineració, que va tenir lloc el 31 de desembre del 2016 a Badalona.

 

 

La dona va patir decaigudes psicològiques, amb un intent de suïcidi el juliol del 2018, i a l'octubre del mateix any va presentar la demanda per reclamar per danys morals, amb la principal intenció d'indagar on es trobaven les restes mortals del seu fill. L'advocada ha ressaltat que, en el judici el 18 de març d'aquest any, van interrogar al demandat i es va poder corroborar que les cendres del fill van ser llançades al Delta de l'Ebre (Tarragona) "pel pare i la seva família, l'acte de la qual va ser un nou cop per a la mare".

 

Comentaris