El TSJC obliga a Buch a fer tests del COVID 19 als Mossos amb risc de contagi

La Sala social estima les mesures cautelaríssimes reclamades per USPAC

Nou front judicial obert per sindicats de Mossos guanyat en favor dels agents. Si ahir eren quatre jutjats que obligaven a confinar efectius de risc tal i com reclamava el sindicat SAP, avui ha estat la poderosa Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha donat la raó al sindicat USPAC. El sindicat reclamava mesures cautelarts provisionalíssimes al Departament d’Interior per tal que de manera “urgent i immediata” proveís els efectius de material de protecció, tests, formació i desinfecció.

 

La interlocutòria, molt fonamentada, i de 17 folis recorda que l’Estat d’alarma no suspèn els drets a la salut,  ni a la vida ni a la prevenció de riscos laborals. En aquest sentit, remarca que si bé no és competència judicial establir el repartiment de protecció da material davant l’escasetat, sí que recorda que els “policies hi estan exposats”. A més, subratlla que tenen funcions de vigilància específica en l’aplicació i el manteniment de l’estat d’alarma que els obliga a assumir un risc més alt. “No s’els pot demanar el sacrifici del dret a la vida”, diu la resolució.

 

 

Així, els tres magistrats, presidits per Sara Pose Vidal, estimen la solicitud i obliga que de manera immediata a lliurar màscares, ulleres, guants, roba i contenidors especials. També determina la “provisió de prou test per a l’avaulació del COVID 19 dels membres del cos de Mossos que hagin tingut un contacte amb un cas positiu d’infecció amb el COVID 19. Així mateix obliga a què de “manera minuciosa s’apliquin processos de descontaminació i desinfecció diària de centres i vehicles”.

 

 

Comentaris