El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Troben mort l’expresident de Caja Madrid Miguel Blesa
  • CA

 

L’expresident de Caja Madrid, Miguel Blesa, ha estat trobat mort aquest dimecres al matí en la seva finca denominada ‘Puerto del Toro’, situada a Còrdova, lloc que freqüentava per caçar. Blesa es trobava esmorzant amb un grup d’amics abans de sortir a caçar quan s’ha aixecat dient que anava a moure el cotxe. Segons han informat fonts policials, Blesa hauria mort d’un tret al pit amb una escopeta de caça. La policia està investigant el fet com un suïcidi i, a l’espera de l’autòpsia, per ara descarta que es tracti d’una mort violenta. El cadàver ha aparegut al costat d’un vehicle a la cotxera de Puerto del Toro. Blesa va ser president del consell d’administració de Caja Madrid de 1996 al 2009 i l’Audiència Nacional l’havia condemnat a 6 anys de presó el passat 23 de febrer pel cas de les ‘targetes black’.

La seva defunció s’ha produït a les 8.40 hores d’aquest dimecres, segons han certificart els serveis sanitaris desplaçats a la zona després de rebre una trucada d’alerta efectuada a les 7.50 hores per un treballador del complex. La mort de Miguel Blesa va ser certificada a les 8.40 hores, constatant que havia estat causada per la perforació en el tòrax d’una bala de rifle. Agents de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandància de Còrdova han assumit la investigació sobre la mort de l’exbanquer.

Una de les primeres persones avisades ha estat l’alcalde de Villanueva del Rey, Pedro Barba, qui ha assenyalat que les primeres línies d’investigació apunten a “un accident provocat per ell mateix”, en referència a Blesa.

“Sembla que és un suïcidi amb la seva pròpia arma”, ha assenyalat el regidor de la localitat on se situa la finca on ha estat trobat el cadàver de Miguel Blesa en declaracions al programa ‘Espejo Público’.

 

No obstant això, fonts de la investigació han insistit que serà l’autoritat judicial qui determini la causa de la mort, després de l’autòpsia del cos. Segons el regidor, la finca era “força coneguda per la qualitat dels seus caps de bestiar” i hi treballaven de manera estable agricultors i treballadors encarregats del manteniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa