El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tots els nens afectats per una fuita de clor en una piscina de Gualba ja han estan donats d’alta
  • CA

Tots els nens afectats aquest dimecres a la tarda per una fuita de clor en una piscina de Gualba (Vallès Oriental) ja han estat donats d’alta i estan recuperant-se a casa seva. Un total de 55 nens d’entre 5 i 11 anys, alumnes de l’Escola Nostra Llar de Sabadell, van haver de ser evacuats de la piscina de la casa de colònies El Pinatar i, posteriorment, els van traslladar a diversos hospitals. Les colònies s’havien d’allargar fins divendres però aquest dijous ja no s’han fet. No obstant, demà els nens reprendran el casal i tenen previst fer una excursió.

Els serveis d’emergències van tenir coneixement de l’incident cap a les set de la tarda. En arribar al lloc dels fets els Mossos d’Esquadra van evacuar els nens de la piscina, van precintar la instal·lació i la van examinar. La principal hipòtesi és que la màquina que introdueix el clor a la piscina s’hauria espatllat i hi hauria hagut una fuita que hauria provocat la intoxicació dels menors que eren a l’aigua. Els primers mossos que van arribar van aturar la fuita. Agents de la policia científica es van desplaçar fins a la casa de colònies i la investigació continua oberta per tal d’esclarir què ha passat. 
 

A més, tres vehicles dels Bombers de la Generalitat van anar al lloc dels fets i van desactivar la màquina del clor i també van evacuar els nens afectats fins a la sala poliesportiva on van ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Segons el SEM, es van atendre 55 nens d’entre 5 i 11 anys a causa de la intoxicació. Dos dels infants van quedar ferits de poca gravetat, 43 en estat lleu i 10 més van ser atesos i donats d’alta in situ. Se’ls va traslladar a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, a l’Hospital de Granollers, a l’Hospital de Mollet, a l’Hospital de Sant Celoni, a l’Hospital Germans Trias i a l’Hospital Vall d’Hebron i tots ells ja han estat donats d’alta i es troben recuperant-se a casa seva. El SEM va activar 11 unitats de transport sanitari, 3 d’elles col·lectives, arran de l’incident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa