Sallent reforma l'estructura, la direcció i l'ordre públic dels Mossos

La cúpula dels Mossos presenta els canvis al cos

Els Mossos es queden sense Prefectura. A partir d'ara, la policia catalana estarà dirigida per la Direcció Operativa de la Policia. Aquest és un dels canvis més significatius, que ha presentat aquesta tarda el conseller d'Interior, Miquel Buch, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap del Cos, Eduard Sallent. Uns canvis que tecnifiquen molts dels serveis policials i apunten l'increment de la intel·ligència policial al cos. 

Entre els canvis, també es fa notar la creació de la Divisió d'Intervenció, on s'integraran els recursos d'ordre públic com la Brigada Mòbil que també ampliarà els seus efectius amb "més intel·ligència" per ser més efectius i "quirúrgics" en les mobilitzacions. S'hi afegirà una "àrea tècnica", amb més capacitat pel Grup d'Obtenció i Assegurança de la Prova i actuacions més quirúrgiques. També es buscarà la polivalència en les ARRO.

Entre els canvis, també s'hi compten la creació de la comissaria TIC, de Ciberseguretat i Ciberintel·ligència, així com una divisió Ferroviària, amb seu central a la Sagrera. També hi haurà modificacions en la Comissaria General d'Informació, amb més "intel·ligència" i més recursos tecnològics, amb dues divisions : Operacions i Intel·ligència. Aquesta darrera està pensada per obtenció i anàl·lisi per l'estratègia antiterrorista del cos. S'hi afegirà una àrea tecnològica concreta per la lluita antiterrorista. 

 

Pel que fa la Comissaria General d'Investigació Criminal es crearà una divisió tècnica d'investigació. També hi ha una aposta per més recursos forenses. En el centre també hi haurà la Comissaria General Tècnica, "l'estat major dels Mossos". "És una visió holística del cos", ha apuntat el director de la Policia. Sallent ha defensat que els canvis són l'encàrrec que va rebre el 3 de juny de 2019. 

 

Més informació en breu

 

Comentaris