Robar coses i enviar-les per correu, el truc dels lladres destapat per la policia

Nou detinguts en un operatiu del CNP amb connexios de la màfia georgiana

Utilitzar empreses de paqueteria per enviar material robat i així no aixecar sospites. Aquest era el sistema que, segons el Cos Nacional de Policia, feia anar un entramat criminal per robar objectes de luxe i enviar-los a l’estranger. Un grup que ha estat desarticulat i que ha suposat la detenció de nou persones -d’origen georgià i armeni- i cinc escorcolls en empreses de Barcelona, l’Hospitalet del Llobregat, Manresa i Còrdova. La investigació ha permès, fins al moment, aclarir 10 delictes contra el patrimoni i intervenir més de 80 rellotges d'alta gamma, nombroses joies i més de 25 dispositius electrònics.

 

 

La policia va començar a investigar quan els va arribar una informació d’un grup de persones sospitoses que utilitzava una empresa d’enviaments. Una empresa de transports i paqueteria a través de la que enviaven el material robat per impedir la traçabilitat dels productes i fugint de l’escomesa policial, poder vendre el material amb tranquil·litat.

 

 

 

2.500 quilos de paqueteria intervinguda

 

 

Un cop desarticulat l’entramat, la policia va intervenir fins a 2.500 de material sospitós a punt de ser enviat a l’estranger. De moment, en el comís s’han trobat més de 80 rellotges d’alta gamma, que alguns superen 1.000 euros al valor de mercat; peces de joieria; metalls preciosos i més de 25 dispositius electrònics, entre tablets, mòbils i ordinadors. Molt d’aquest material estava prou embalat amb gran quantitat de cintes per evitar ser detectats.

 

 

 

D'altra banda, la investigació va posar de manifest com els ara detinguts assessoraven nombrosos membres de la comunitat georgiana en la manera i forma d'aconseguir que el contingut dels paquets que volien enviar a Geòrgia no fos detectat per les autoritats duaneres. Així mateix, les indagacions han evidenciat l'existència d'estretes relacions entre part dels investigats i coneguts capos de la màfia georgiana.

 

Nou detinguts i deu delictes contra el patrimoni aclarits

 

La investigació ha finalitzat amb la detenció de nou persones, d'origen georgià i armeni, i el registre de cinc domicilis i una empresa a les localitats de Barcelona, ​​l'Hospitalet de Llobregat, Manresa i Còrdova. A més, fins a la data s'han aclarit deu delictes contra el patrimoni, la major part d'ells robatoris en domicili, el que ha permès reintegrar els efectes recuperats als seus legítims propietaris, els quals havien denunciat els fets en diferents punts del territori nacional. Els agents continuen analitzant la informació obtinguda durant la investigació per localitzar noves víctimes.

 

 

Comentaris