Presó per atacar amb un matxet i una navalla al crit de "The Walking Dead"

L'Audiència li prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 10 anys i l'obliga a pagar-li uns 900 euros

 

L'Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys de presó el veí de Ripoll que en va atacar un altre amb un matxet i una navalla militar al crit de "The Walking Dead". Els fets van tenir lloc el 8 de gener de l'any passat en un pis del carrer Lambert Mata. L'acusat, que s'havia discutit amb la víctima, va atacar-la mentre estava asseguda al sofà del menjador. Primer li va intentar clavar el matxet al coll i al tòrax, i després, com que l'altre va poder repel·lir-lo, es va treure una navalla plegable i va provar d'enfonsar-li al cos.

La sentència condemna Antonio Meneses per temptativa d'homicidi, tot i que li estima una atenuant d'intoxicació (perquè aquell dia el processat havia mesclat alcohol amb medicaments). A més de la presó, el tribunal prohibeix a Meneses acostar-se a la víctima durant 10 anys i l'obliga a pagar una indemnització d'uns 900 euros.

 

 

El cas que ara l'Audiència ha sentenciat va tenir lloc quan Meneses feia poc que vivia al pis del carrer Lambert Mata. S'hi havia traslladat després que li diagnostiquessin una malaltia rara (que li provoca dolors a tot el cos) i arran d'això perdés la feina. Inicialment, Meneses s'estava en un garatge de Ripoll. Però la propietària del pis, que era amiga seva, li va proposar anar-se'n a viure amb ella i el seu fill de 17 anys a canvi de pagar-li un lloguer de 150 euros.

La nit dels fets, a més d'ells tres, al menjador del pis també hi havia el xicot de la dona, un home amb qui feia poc que ella hi estava sortint. Segons recull la sentència, cap a les dues de la matinada, els dos homes es van discutir. Antonio Meneses es va enfadar perquè l'altre home estava ensenyant arts marcials al jove i això el va molestar. El processat va anar cap a la seva habitació cridant "The Walking Dead" –nom amb què havia batejat el seu matxet- i d'allà ja en va sortir empunyant l'arma, que tenia "uns 30 centímetres de fulla".

 

Comentaris