Pobles petits de Tarragona, en alerta per robatoris a àvies amb tècniques d'asfíxia

L'últim incident s'ha registrat a Mont-roig del Camp, on una dona de 81 anys va ser assaltada dilluns

El degoteig constant de casos similars està generant certa inquietud en diversos pobles petits de la costa de Tarragona. Una dona de 81 anys va ser assaltada dilluns en un carrer de Mont-roig del Camp (Baix Camp) per dos desconeguts que, aplicant-li una tècnica que produeix asfíxia, van sostreure-li joies, segons ha avançat el Diari de Tarragona i han confirmat els Mossos d’Esquadra a ‘El Món’. Un veí va poder avisar la policia local i facilitar dades dels assaltants. El fet inquieta els habitants del poble perquè aquest és el segon cas de robatori violent que s’ha registrat en les darreres setmanes: una altra dona gran va ser assaltada en dies passats amb la mateixa tècnica per robar-li les joies que portava. L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, consultat per aquest diari, no ha facilitat més informació sobre els dos robatoris violents, encara que ha precisat que la policia local els està investigant.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat a ‘El Món’ que aquest tipus de robatori en un poble com Mont-roig no és habitual, però que ho està sent cada vegada relativament més en poblacions petites a segona línia de la costa tarragonina dels voltants de Cambrils, Salou o L’Hospitalet de l’Infant. Incidents semblants s’han registrat al nucli coster de Miami Platja (dins del municipi de Mont-roig) i en pobles com Riudecanyes o Montbrió del Camp.

Compte amb "les mimoses"

Les mateixes fonts apunten que aquesta tècnica de robatori està associada al modus operandi de bandes de l’Est i que existeixen diferents modalitats, segons la víctima sigui home o dona. Si la víctima és un home se li acosta una noia demanant-li feina o oferint favors sexuals, fent petons i abraçades acaba robant-li el rellotge o la cadena. Si la víctima no se n’assabenta, el delicte és queda en furt. En argot policial a aquestes atacants se les coneix amb el nom de “mimoses”.

 

En altres ocasions, també poden actuar dues noies mentre un noi les espera en un cotxe, roben amb el mètode de l'estrebada i surten fugint. Les fonts consultades asseguren que aquest tipus de delinqüents busquen víctimes grans i que porten joies o rellotges en algun lloc visible. Tot i que aquests incidents es registren en zones de costa, últimament creix el nombre de fets semblants en pobles més interiors, però els casos rarament transcendeixen a la premsa.

En poblacions com Cambrils la policia local ha instal·lat càmeres al carrer i aquest és un instrument molt útil per poder obtenir informació. Les càmeres a la via pública són una opció per poder frenar aquest tipus de robatoris, apunten fonts policials, que recomanen a les potencials víctimes que no portin joies en llocs visibles. També recomanen sospitar de qualsevol que s’acosti demanant feina o oferint favors sexuals.

 

Comentaris