Operació antigihadista a Mataró

La Guàrdia Civil està duent a terme una operació per desarticular una estructura de reclutament. Fins ara s'han fet dues detencions

 

La Guàrdia Civil ha posat en marxa un operatiu contra el terrorisme gihadista a Mataró, al Maresme. Des d'aproximadament les 6 de la matinada d'aquest dimecres, efectius pertanyents als TEDAX i a la unitat canina de l'institut armat espanyol estan duent a terme un registre en un domicili particular del barri de Peramàs de la ciutat maresmenca i han detingut dos homes de nacionalitat marroquina de 36 i 46 anys. També s'estan fent altres escorcolls a diversos punts de la localitat.

 

Segons sembla, l'operació en curs podria afectar diversos punts de les demarcacions de Barcelona i Tarragona al llarg del dia i té com a objectiu la desarticulació d'una estructura de reclutament de nous membres. No es descarta que es duguin a terme altres detencions al llarg del dia i del material que s'intervingui s'espera obtenir informació rellevant per aclarir completament l'activitat de l'estructura.

 

 

  

La investigació es va iniciar a finals del 2015 gràcies a la cooperació amb els serveis policials de diversos països després que es detectés a Internet diversos individus que consumien propaganda de diferents plataformes associades a grups antiterroristes i que davant la pèrdua de poder del Daesh a Síria i Iraq s'ha convertit en un mètode per captar nous adeptes.

 

Comentaris