Ocupen una casa per plantar-hi marihuana

Els Mossos desarticulen la plantació indoor de maria a l’Empordà

Una parella, una casa ocupada i una plantació de marihuana. Podria ser una sèrie de Netflix però va passar a l’Empordà fins que els Mossos van descobrir la història que ha acabat amb dos detinguts. La policia catalana ha informat aquest migdia el tancament d’una investigació que es va encetar el 15 de novembre quan es va tenir la pista que en un habitatge ocupat de La Pera hi podria haver una plantació indoor de marihuana.

 

La Unitat d’Investigació, que es va fer càrrec del cas, va esbrinar que la casa tenia una doble escomesa a la xarxa elèctrica. Així mateix van constatar que el consum de llum era molt elevat. Dos factors totalment compatibles amb una plantació de marihuana a ple rendiment. Tanmateix s’observava un aparell d’aire condicionat en funcionament al balcó tot i no viure-hi ningú. Finalment, el matí del 4 de desembre, i en base a una entrada i registre judicial, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i d’Investigació d’aquesta comissaria conjuntament amb agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona van portar a terme un dispositiu per efectuar una entrada al domicili.

 

Un cop a dins de la casa, els mossos van observar que al garatge hi havia 16 sacs de terra i que dues habitacions del segon pis estaven preparades per fer-hi cultiu de marihuana. En una d’elles es van trobar 92 plantes amb els cabdells en estat òptim per la seva recol·lecció, així com diversos focus i un aparell d’aire condicionat. Els agents van localitzar i intervenir nombrosos objectes destinats al cultiu d’aquest tipus de droga, tals com testos, focus de llum, ventiladors, estris, fertilitzants, adobs, aparells d’aire condicionat, filtres, extractors i transformadors.

 

La investigació va determinar que els dos detinguts una dona i un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i marroquinai i veïns de Girona  eren els propietaris i cuidadors de la plantació.  Tots dos van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

 

 

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar el dia 5 de desembre a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

 

Comentaris