Mossos investiguen per homicidi imprudent 24 residències

Fiscalia obre 79 expedients civils

Homicidi imprudent. Aquesta és la base de la investigació dels Mossos, orientada per les Fiscalies territorials, per les morts a les residències geriàtriques. Així ho han avançat fonts de la policia catalana després que la Fiscalia General de l’Estat hagi anunciat que manté obertes fins a 24 diligències per la gestió del coronavirus a les residències. Segons les mateixes fonts, tot i la “delicadesa” de les perquisicions, s’investiga la direcció administrativa dels centres. La raó de base és esbrinar si les morts tenen la causa en conductes imprudents o negligents per part de les residències ja sigui sobre la protecció del risc existent.

La investigació es porta a terme en col·laboració amb el departament de Salut i el d'Afers Socials, aquest darrer era el que gestionava les residències abans que la COVID 19 s'acarnissés entre la població gran que rau en aquests centres. 

 

 

Concretament, els Mossos investiguen un total de 24 residències a data de 27 d’abril. El número més gran de diligències penals obertes correspon a la fiscalia provincial de Barcelona, amb deu, seguida de quatre a l'àrea de Granollers i quatre més a la de Sabadell.D'aquestes, hi ha 26 diligències civils obertes a la fiscalia de l'àrea de Sabadell. Una oberta a Vilanova i la Geltrú s’ha arxivat. El total de 24 diligències penals obertes són quatre més que l'últim balanç fet per la fiscalia a la setmana passada. En aquest període, però, la fiscalia pot haver decretat l'arxivament d'algunes investigacions i haver-ne obert altres. Les 24 diligències penals obertes corresponen a la foto fixa amb dades del 27 d'abril.

 

A més, segons ha informat el ministeri públic, a Catalunya també hi ha obertes 79 actuacions en l'àmbit civil i tuïtiu per a la protecció de les persones usuàries. D'aquests, la fiscalia provincial de Barcelona ha obert una diligència on agrupa 10 centres residencials. La fiscalia de l'àrea de Granollers té sis diligències civils obertes; la de l'àrea de Vilanova i la Geltrú i Gavà, dotze; la de Mataró i Arenys de Mar, sis; la de Manresa i Igualada, dues; la de Sabadell, 26; la de Terrassa, dotze; la fiscalia provincial de Girona, una; la fiscalia provincial de Lleida una altra, i la provincial de Tarragona tres més.

 

 

Comentaris