El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mossos i Guàrdia Urbana desmantellen un grup de lladres de turistes a Barcelona
  • CA

 

Agents de la Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra i del Grup de Delinqüència Urbana de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat un grup criminal de furtadores que actuaven al centre de la ciutat. Les tres dones que constitueixen aquest grup, dues de les quals van ser detingudes el passat 30 de juliol, i la tercera té una ordre de crida i cerca, cometien els furts sempre juntes i s’havien especialitzat en robar a turistes a les zones més cèntriques de Barcelona.

 

Des de principis d’any, les tres dones investigades, de nacionalitat búlgara i 29, 46 i 55 anys, han estat identificades conjuntament una dotzena de vegades en diferents carrers i comerços del districte de Ciutat Vella i han estat denunciades en nou ocasions més per agents dels dos cossos policials. Fruit de la investigació policial, els agents han pogut determinar que el grup treballava de manera concertada i coordinada i cadascuna d’elles tenia unes tasques i rols concrets per tal de cometre amb èxit els furts. Així mateix, establien mesures de contravigilància amb l’objectiu de no ser sorpreses per la policia, la qual cosa demostra l’alt nivell de professionalitat del grup, així com que es repartien els beneficis obtinguts.

 

Les tres dones es camuflaven fàcilment entre els turistes ja que vestien com ells per tal de no aixecar cap mena de sospita i, d’aquesta manera, actuar sense que les pròpies víctimes en desconfiessin. En diverses ocasions, fins i tot portaven mapes per tal de fer creure que estaven visitant la ciutat. Els investigadors han pogut certificar que les tres investigades tenen antecedents en diferent països europeus, com ara França, Àustria, Dinamarca o Alemanya, fet que demostra el grau de mobilitat que tenen i que comporta que canviïn de país en el moment en què detecten que la policia les investiga o les pressiona perquè deixin de delinquir. Les tres detingudes van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.    

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa