Mossos alerten que el confinament deixarà sense efecte les sancions per incomplir-lo

Policies adscrits a diferents comissaries admeten que la majoria de denúncies ni es tramitaran

Un peix que es mossega la cua. La gran majoria de multes per saltar-se el confinament no aniran enlloc, precisament, per culpa dels efectes del confinament. Així ho indiquen diversos comandaments i caps d’Àrees Bàsiques Policials consultats per El Món que aquests dies veuen com s’apilen les denúncies administratives que s’estan posant per incomplir el confinament.

 

“El volum de denúncies és molt elevat”, indiquen des d’una de les principals ABP de la Regió Meropolitana Sud. “Si en temps normals ja hi havia denúncies administratives per tinença de substàncies estupefaents que prescrivien per no tramitar-se a temps no vegis ara sense a penes personal”, comenta a El Món.

 

Des d’una altra ABP, la sensació és la mateixa sobretot per manca d’efectius d’administració. “Ara, pràcticament, no hi ha cap administratiu del servei d'administració treballant, per tant no és tramiten i les actes per infracció s'estan acumulant a les comissaries per què tampoc hi ha servei de valisa per fer-les arribar al servei d'administració central”, argumenta un veterà comandament de l’escala intermèdia. “Quan tornin els administratius tindran un volum de feina que no podran assumir”, albira.

 

Un altre comandament, de l’escala superior, recorda que la situació és “molt inèdita”. Així destaca que “les denúncies per incompliment del confinament s'han de complimentar al carrer, oferir signar al denunciant i donar còpia, sinò és pot complimentar així a la mateixa acta s'ha de reflectir”. “Aquesta situació fa que la por al contagi la majoria de Mossos no complimenten les actes al carrer, sinó que agafen les dades del presumpte infractor i les complimenten a comissaria”, detalla. “Per tant”, alerta, “no es dóna la possibilitat de signar i a més se li diu que si vol alguna còpia vagi més tard a comissaria a buscar-la, cosa que el fa incomplir de niu el confinament, i tot això no és reflecteix a les actes”.

 

 

En qualsevol cas, la majoria de comandaments consultats insisteix que la majoria de “denúncies són merescudes, i molt merescudes”. Ara bé, també admeten que potser en algun cas “s’ha anat una mica més enllà” com denunciar a dues persones per anar juntes amb el cotxe. “Home, hi ha mossos que per anar a treballar van quatre en un cotxe”, admet un dels comandaments adscrit a atenció ciutadana.

 

 

Comentaris