Malgrat de Mar es planteja demanar la declaració de zona catastròfica

L'alcalde ho ha condicionat a l'anàlisi que es dugui a terme "un cop hagi acabat el temporal"

L'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha assenyalat aquest dimecres que no descarta demanar que es declari el municipi zona catastròfica arran dels danys provocats per la tempesta Gloria. En declaracions a la premsa, Mercader ho ha condicionat a l'anàlisi que es dugui a terme "un cop hagi acabat el temporal", però ha reclamat "una ajuda econòmica" a la Generalitat. "Que no triguin ni s'allarguin en el temps, sinó que sigui una prioritat del Govern", ha subratllat. 

La principal afectació, ha detallat, és la riera de Palafolls. "Passa pel mig del municipi i està baixant l'aigua amb molta força", la qual cosa ha obligat a tancar un aparcament perquè un mur de contenció "ha cedit i ha fet caure un cotxe a la riera", ha relatat. 

El batlle maresmenc ha explicat que s'han suspès "les classes a nivell educatiu" per si el Tordera augmenta encara més de cabal. De fet, el desbordament d'aquest riu ja ha tingut impacte directe en el subministrament d'aigua i en les comunicacions: s'ha "endut per endavant" el pot que connecta Blanes i Malgrat, ha obligat a tallar la circulació de trens entre ambdós municipis i ha deixat "una gran part del municipi" sense aigua potable. "Estem treballant amb Aigües Malgrat, amb Protecció Civil i amb la potabilitzadora de Palafolls quines alternatives hi ha", ha afegit.

 
 

Comentaris