El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia veu “motivació personal canalitzada des del punt de vista religiós” en l’atacant de Cornellà
  • CA

 

La investigació aprecia una “motivació personal canalitzada des del punt de vist religós” en Abdelouahab Taib, l’home d’origen algerià que va ser abatut aquest dilluns després d’entrar amb un ganivet en una comissaria de Cornellà de Llobregat (Barcelona), segons han informat fonts de la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que no descarten de moment que els fets puguin qualificar-se de terrorisme. Per això la instrucció continuarà a l’Audiència Nacional. Segons les mateixes fonts, de les primeres investigacions sobre els fets se’n dedueix que Taib, com a resposta a la “controvèrsia personal greu” que patia per les seves tendències homosexuals va optar per trobar una mena de “redempció” i “morir matant o matar-se”. De fet, va enviar un missatge per mòbil a la seva esposa -de qui s’havia separat però amb qui seguia convivint- en el qual deia que se n’anava ‘inshallah’ (expressió religiosa que vol dir ‘si Déu vol’), al “gran lloc que és a dalt”.

 

La Fiscalia adverteix així mateix que la investigació es troba ara només al començament i que no es pot confirmar ni acreditar cap conclusió definitiva. Han d’analitzar-se els suports informàtics confiscats al seu domicili, si bé de moment les mateixes fonts neguen que s’hagin trobat entre ells vídeos de DAESH, cartes de comiat o que sigui veritat que Taib hagués provat de suïcidar-se abans. El que sí s’ha trobat és una “oració” manuscrita la transcendència de la qual encara cal investigar i que la Fiscalia incardina en l’augment de l’activitat religiosa que va experimentar darrerament a causa segurament del seu dilema personal.

 

Sobre l’actuació de l’agent dels Mossos d’Esquadra que va repel·lir l’agressió, es tracta d’uns fets dels quals no és competent l’Audiència Nacional sinó que han de ser investigats per la jutgessa de guàrdia de Cornellà. Les dades que sí han transcendit en referència aquest fet és que l’home hauria entrat a la zona de recepció de la comissaria amb “ànim” de clavar el ganivet a l’agent -segons es dedueix de les gravacions-, i que en no aconseguir-ho va entrar a l’habitacle per un dels costats i va provar de perseguir-la. El que no existeix és la gravació de tot el recorregut de Taib a la comissaria, encara que en la seva persecució va arribar fins a les oficines del fons. L’agent va efectuar quatre trets, dels quals tres van arribar a impactar l’atacant, segons es deriva dels atestats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa