L'incendi de Sant Fruitós de Bages ja ha cremat 50 hectàrees

El foc ha obligat a desallotjar una urbanització i un càmping

L'incendi de Sant Fruitós de Bages ja ha calcinat una cinquantena d'hectàrees de vegetació agrícola i ha obligat a tallar la circulació de l'Eix Transversal, al seu pas pel terme municipal, la C-16c i la C-141c. A més, s'ha hagut de desallotjar la urbanització de la Rosaleda, on actualment hi viuen 350 persones, tot i que a primera hora d'aquesta tarda no tots eren a casa, segons ha explicat l'alcalde, Joan Carles Batanés, al 3/24; mentre que la Policia Local de Manresa desplaça els clients del càmping proper del polígon industrial El Grau cap a una zona més segura dins de la instal·lació. Al lloc, hi treballen més d'una trentena de dotacions terrestres i deu mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. Actualment, les flames continuen avançant cap a Santpedor, però no amenaça cap nucli habitat.

 

 

 

 

 

 

Segons la Direcció General de Protecció Civil, les persones evacuades estan sent traslladades al poliesportiu de Sant Fruitós de Bages. Pel que fa el cap del foc, es troba a una zona coneguda amb el nom dels Plans del Cementiri, al sud de l'Eix Transversal, que també està tallat a l'alçada de Sant Fruitós de Bages.

 

 

Per la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques ha enviat a la zona 4 ambulàncies de retén. També treballen a la zona 8 vehicles de 4 agrupacions de la federació d'ADF del Bages-Moianès. La unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat estan fent cremes d'eixamplament per tal de confinar els flancs de l'incendi.

 

 

Un altre vídeo:

 

Comentaris