L'incendi de Gàtova (País Valencià) amenaça el parc natural de la Calderona

El foc afecta més de 350 hectàrees i es podria haver originat a causa d'un llamp latent

 

La direcció variable i la intensitat del vent estan dificultant les tasques d'extinció de l'incendi originat al terme municipal de Gàtova (Camp de Túria) i que amenaça el Parc natural de la Serra Calderona. Fonts del Centre de Coordinació d'Emergències valencià han informat que les pròximes hores seran determinants per conèixer l'evolució del foc. Les mateixes fonts han indicat que el nombre d'hectàrees afectades segons les primeres estimacions supera les 350. L'operatiu, integrat per 25 mitjans aeris i més de 350 efectius terrestres treballa per estabilitzar el perímetre del foc.

El delegat del govern espanyol al País Valencià Juan Carlos Moragues ha apuntat aquest migdia que el foc es podria haver originat a causa d'un llamp latent. Moragues ha indicat que es tracta d'una primera hipòtesi sobre la qual s'està investigant i que està fonamentada en la tempesta elèctrica caiguda dies enrere a la zona.

 

 

El delegat del govern espanyol ha remarcat l'important desplegament de mitjans a la zona, entre els quals hi ha 12 autobombes, 126 efectius de la Unitat Militar d'Emergències, Guàrdia Civil així com dos avions i dos helicòpters del ministeri d'Agricultura.

 

Comentaris