El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’incendi d’Avinyó ja ha cremat 60 hectàrees i continua actiu
  • CA

El foc que crema des de les cinc de la tarda a Avinyó ha cremat ja 60 hectàrees, la meitat agrícoles i la meitat forestals. Amb tot, segons ha informat el director de Prevenció i Extinció d’Incendis, Juli Gendrau, els Bombers són “optimistes” pel que fa a poder-lo estabilitzar aviat. A les nou de la nit seguien treballant-hi 40 dotacions terrestres i 12 aèries del cos d’extinció de focs. L’incident ha obligat a desallotjar el polígon industrial Punsic, pròxim a l’indret, i a confinar els veïns d’Avinyó a les seves cases per precaució. “Som optimistes, però el foc encara no està estabilitzat”, ha dit Gendrau als mitjans a Avinyó. A un quart de deu de la nit s’ha aixecat l’ordre de confinament.

El fet que la humitat relativa estigui pujant, que la calor baixi i que el vent hagi començat a bufar en sentit contrari del que ho feia fins ara, empenyent les flames cap a la zona cremada, fan pensar als Bombers que podran estabilitzar el foc en un termini de temps relativament curt.

 

En un primer moment la preocupació s’ha situat al polígon industrial Punsic, perquè les flames s’hi dirigien. Ha estat per això que se n’ha ordenat l’evacuació. De fet, les flames han arribat a afectar una planta de desballestament de vehicles, i molts dels cotxes que hi havia emmagatzemats han cremat. Aquest foc ja està controlat. També hi havia una indústria amb productes inflamables, però no ha resultat afectada.

 

Pel que fa a les causes, encara s’investiguen, però Gendrau ha descartat que hagi estat per treballs agrícoles, perquè tot i que el foc ha començat en un camp, en aquell moment no s’hi treballava. L’inici del foc ha estat al costat de la carretera B-431, que ha calgut tallar al trànsit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa