L'Estat vol expulsar un salafista resident a Salt a qui considera una amenaça

Mohammed Attouil és un dels referents de la comunitat musulmana i l'impulsor de la construcció de la mesquita de la localitat gironina

 

L'Estat vol expulsar un líder salafista de Salt, al Gironès, perquè el considera "una amenaça per a la seguretat nacional". Segons explica TV3, la Direcció General de la Policia espanyola ha emès una proposta per expulsar del territori de l'Estat Mohamed Attouil, considerat un dels referents de la comunitat musulmana. De fet, Attouil va ser un dels principals impulsors per a la construcció de la mesquita de Salt, una de les més importants de Catalunya. Segons la televisió pública, el govern espanyol acusa Attouil de terrorisme, i justifica la seva voluntat d'expulsar-lo de l'estat espanyol per evitar atemptats de tipus gihadista. En l'informe policial, s'assegura que el líder religiós suposa una ''amenaça real i actual per a la seguretat nacional'', a més de vincular-lo amb persones que ara mateix estan detingudes acusades de terrorisme.

 

 

Els cossos de seguretat espanyols estan convençuts que Attouil ha defensat postulats relacionats amb la gihad, malgrat que ell sempre ho ha negat. Com que es tractaria d'una expulsió administrativa, Attouil no hauria de comparèixer davant d'un jutge. El líder musulmà té molts seguidors, si bé també hi ha algunes veus crítiques, sobretot després de la seva gestió econòmica de la mesquita de Salt. Un cop ha saltat la notícia l'Ajuntament de Salt ha emès un comunicat per expressar el seu respecte per la diversitat religiosa que hi ha al municipi. Des del consistori reconeixen que Attouil era un dels interlocutors, però deixen clar que totes les demandes que ha fet s'han ajustat a la normativa.

 

Comentaris