Jutgen dos mossos aquest dilluns per la suposada agressió a un antifeixista un 12O

Els agents van llençar la víctima a terra i la van colpejar amb les seves defenses reiteradament a les cames i el cap

 

L'Audiència de Barcelona acull aquest dilluns el judici a dos agents dels Mossos d'Esquadra que s'enfronten a cinc anys de presó per suposadament haver agredit un jove durant una manifestació antifeixista el 12 d'octubre del 2012, a la plaça d'Universitat de Barcelona.

En l'escrit d'acusació previ al judici -que ha començat aquest dilluns i està previst que acabi dimarts-, la Fiscalia sosté que els agents Miguel Ángel R. i Cristian J. van llençar la víctima a terra i la van colpejar amb les seves defenses reiteradament a les cames i el cap, i el van deixar sense la visió d'un ull, tot i que després de diverses intervencions l'ha recuperat.

 

Els fets van passar cap a les 12 hores en una manifestació antifeixista contrària a la tradicional concentració pel Dia de la Hispanitat que se celebrava a la plaça de Catalunya. Un ciutadà francès va passar per la plaça d'Universitat, amb una bandera espanyola, i en comptes d'anar per una vorera lateral es va encaminar directament cap a on eren els antifeixistes, cosa que els va molestar, i van provar de treure-li la bandera, sempre segons la versió de la Fiscalia.

Petició d'indemnització

 

Entre aquests antifeixistes hi havia la víctima, de 22 anys llavors, a la qual un agent va empènyer i entre els dos mossos van començar a golpejar amb les defenses amb l'ànim de ferir la seva integritat física, segons coincideixen la Fiscalia i l'acusació en els seus escrits: tots dos demanen cinc anys de presó per a cadascun dels policies per un delicte de lesions amb l'agreujant d'abús de superioritat.

 

 

La Fiscalia demana també que els dos mossos i la Generalitat, com a responsable civil subsidiari, indemnitzin el jove amb 10.063 euros, mentre que l'acusació particular eleva la quantitat demandada a 16.895 euros.

 

Han acudit al judici per acompanyar la víctima la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel i el regidor del partit a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Garganté.

 

Comentaris