El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Intervenen dos narcopisos al Raval
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat dos domicilis del carrer Sant Pau del barri del Raval de Barcelona, que estaven ocupats il·legalment i que funcionaven com a magatzem i punt de distribució de droga. A resultes de l’operatiu, els cossos policials han intervingut cocaïna, metamfetamina, marihuana, haixix, LSD, speed, èxtasi i bolets al·lucinògens. Amb aquesta operació ja són mig centenar les que s’han fet aquest 2018 i des que es va posar en marxa el pla de xoc contra la venda de drogues al barri, ara fa un any i mig, s’acumulen un total de 80 intervencions similars, segons ha detallat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. En el 60% dels casos, l’Ajuntament ha aconseguit poder tapiar els pisos per evitar noves ocupacions. També es fa seguiment sobre un total de 668 pisos buits per evitar que es converteixin en nous ‘narcopisos’.

 

Amb l’operatiu antidroga d’aquest dijous, els dos cossos policials han detingut un home, acusat de tràfic de drogues, que es trobava a l’interior d’un dels pisos en el moment del registre policial. A més, Mossos d’Esquadra ha emès una ordre de crida i cerca per una altra persona “vinculat amb els fets”. El detingut passarà a disposició judicial en les properes hores.

 

Els ocupants d’aquests dos pisos oferien les drogues als turistes de Barcelona que captaven en carrers del centre de la ciutat i els oferien les drogues per consumir-les a l’interior dels apartaments o bé els les subministraven en el mateix carrer. Segons el cos policial, un dels domicilis escorcollats funcionava com a magatzem, on els detinguts guardaven les substàncies estupefaents. 

 

Al seu torn, la regidora de Ciutat Vella ha confirmat que els pisos on s’ha intervingut eren punts d’emmagatzematge i de venda de drogues relacionats amb l’oci nocturn: “S’ha trobat més quantitat de la que es troba habitualment”, ha afirmat Gala Pin.

 

Tot i els bons resultats dels darrers anys amb el pla de xoc del Raval, Gala Pin demana “intensificar col·laboració interadministrativa per evitar que entri la droga al Raval i canviar legislació per penalitzar l’especulació i que tenir pis buit no surti gratis”. La Guàrdia Urbana, diu Pin, acumula més de 10.000 hores extraordinàries destinades a combatre la droga al Raval.

 

La regidora també demana la implicació dels propietaris dels pisos perquè no siguin utilitzats per activitats il·legals i puguin respondre a resoldre la necessitat habitacional. En aquest sentit, l’Ajuntament fa seguiment a un total de 668 pisos buits o on hi ha hagut intervencions policials per evitar que es converteixin en nous ‘narcopisos’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa