Ingressa a presó l'home condemnat per abusar de la fillastra durant sis anys

L'advocada de la defensa no recorrerà però la fiscalia demana la mesura preventiva per risc de fugida ja que la sentència no és ferma

 

 

 

L'home acusat d'abusar sexualment de manera reiterada de la seva filla, des que la nena tenia deu anys, ha ingressat aquest dimarts a la presó. L'Audiència de Lleida ho ha acordat en una vista que s'ha fet avui mateix a petició de la fiscalia, que demanava aquesta mesura preventiva al·legant risc de fugida, ja que l'home és originari de Bolívia. La Sala el va condemnar dilluns a dotze anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual, però la sentència es pot recórrer fins dimarts. L'advocada de la defensa, Montse Torres, ha assegurat a l'ACN que no presentarà recurs i ha explicat que no s'ha oposat a la presó preventiva del seu client. Torres, però, ha demanat que es consideri ja l'acusat pres ordinari i no provisional.

 

 

L'Audiència de Lleida va considerar provat que la menor va patir violacions gairebé diàries per part del seu pare adoptiu, durant sis anys i que aquestes van començar quan feia pocs dies que ella havia arribat a Lleida procedent de Bolívia, amb 10 anys. Així ho va explicar la menor, tot i que l'home va negar els fets. La fiscalia va sol·licitar en el seu informe final que se'l condemnés a dotze anys de presó que és el màxim al qual podia ser condemnat per un abús sexual continuat. Va rebaixar així la petició inicial de quinze anys de presó per agressió sexual continuada en entendre que no havia quedat prou acreditat l'ús de la violència. La defensa va mostrar la seva conformitat amb els dotze anys de presó i l'Audiència finalment els va confirmar en sentència. 

 

 

La Sala també ha condemnat l'home a deu anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i li ha retirat a l'acusat la pàtria potestat de les seves altres dues filles, menors, durant sis anys. També li prohibeix comunicar-se o acostar-se a la filla denunciant, que ara ja té 18 anys, durant tretze anys i a indemnitzar-la amb 20.000 euros pels danys patits. 

 

 

Embarassada als 13 anys

 

Durant el judici a l'Audiència de Lleida, la víctima va declarar, protegida per una mampara, que es va "criar" amb aquests abusos, que no va saber com reaccionar perquè feia pocs dies que havia arribat, que es quedava bloquejada i que tenia por d'explicar res. Va concretar que el seu padrastre l'obligava a fer-li fel·lacions i la violava fins al punt que quan tenia 13 anys la va deixar embarassada. L'acusat va declarar que no va tocar ni violar mai la menor, tot i que sí que va reconèixer que la va dur a Tarragona a avortar quan es va quedar embarassada. 

 

 

L'Audiència de Lleida s'ha basat en el informe dels psicòlegs que donen credibilitat al testimoni de la noia i ha considerat provats els fets.

 

Comentaris