FEPOL vol que les morts pel COVID 19 de personal d'emergències siguin ho per accident laboral

Carta al ministeri

Carta reivindicativa de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL),  al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. La missiva de la plataforma que integra el sindicat SAP de Mossos, és per reclamar la consideració  de les morts de totes les professionals dels serveis d’emergències arran del COVID19, com a “morts per contingències professionals”.

 

La petició adreçada al ministre José Luis Escrivá Belmonte, FEPOL considera que “la sobreexposició que pateixen les persones que formen part dels serveis sanitaris i de seguretat entre d’altres, que en actuarmoltes d’aquestes sense el material de protecció adient, provoca que a dia d’avui siguin col·lectius excessivament colpejats pel COVID19”. Un col·lectiu que pateix baixes i mort de professionas.

 

 

Un sistema que FEPOL considera injust i per això, insta al Escrivá a “fer totes les gestions oportunes” per tal que es modifiqui la llei i passin a ser considerades mort per accident laboral i no per contingències comunes.La petició té per objectiu incrementar la protecció de les famílies del finat i la cobertura de les companyies d’assegurances.

 

 

Comentaris