El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estabilitzat l’incendi de Gàtova després de cremar unes 1.200 hectàrees
  • CA

 

La direcció del comandament avançat de l’incendi de Gàtova (Camp de Túria) ha confirmat aquest divendres que el foc ha estat estabilitzat i que no existeixen reproduccions, tot i que es mantenen algunes zones del perímetre calentes i es treballarà per evitar que hi hagi revifaments. Segons que han informat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana l’incendi hauria afectat unes 1.200 hectàrees dels termes municipals d’Altura, Soneixa i Sogorb (Alt Palància) i de Gàtova. Les mateixes fonts han informat que els mitjans aeris es mantindran treballant mentre hi hagi llum natural i que durant la nit treballaran els efectius terrestres, amb previsions meteorològiques més favorables que la nit passada.

El consorci de Bombers de Castelló ha informat que si les condicions meteorològiques es mantenen i són favorables, com ha estat en la jornada d’aquest divendres, l’incendi podria donar-se per controlat en la jornada de dissabte. La situació meteorològica, amb vents més suaus i una major humitat, ha permès que la feina dels prop de 600 professionals desplaçats hagin donat els seus fruits. Al llarg de la jornada han arribat a intervenir fins a 30 mitjans aeris en les tasques d’extinció d’aquest incendi, declarat dimecres. 

 

La major preocupació dels efectius ha estat que les flames no entressin al cor del Parc natural de la Serra Calderona, entre les demarcacions de València i Castelló, ni travessessin l’autovia A23, que uneix València i Saragossa. 

 

El foc ha obligat a desallotjar algunes granges d’animals així com una masia a Soneixa, on vivien dues persones. Així mateix, durant les tasques d’extinció s’ha tallat la carretera CV25, que uneix Altura i Gàtova, per tal de facilitar la intervenció dels bombers. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa