Enèsima campanya per "aparcar el mòbil" durant la conducció

El conseller Buch presenta un nou espot per evitar les distraccions

Un dels mals de cap de Servei Català de Trànsit i del comissari responsable de Mobilitat, Joan Carles Molinero, és la cada dia més perillosa relació entre mòbil i accidents de circul·lació. Segons l’estadística d’Interior, les distraccions són al darrere d’un de cada quatre accidents amb víctimes. Concretament, durant aquest 2019, un 24,1% del total d’accidents amb víctimes han estat provocats per les distraccions en la conducció. Unes distraccions majoritàriament provocades per l’ús del mòbil o GPS. De fet, l’increment d’aquesta causa de sinistralitat és pal·lès des del 2016, quan la xifra es trobava en el 21,5%.

 

Aquestes xifres han obligat a reaccionar a l’administració de trànsit de la Generalitat amb una nova campanya d’alerta. “Quan condueixis, aparca el mòbil”, n’és el títol i s’emetrà a través de la premsa, televisió, cinema, ràdio o xarxes. El mateix conseller d’Interior, Miquel Buch, ha estat el responsable de presentar aquesta campanya que ha qualificat “d’imprescindible”. En aquest sentit, ha alertat que els Mossos continuaran vigilant preventivament els conductors, que gràcies a les tecnologies dels nous radars, poden copsar l’ús del mòbil o qualsevol altra distracció. “L’ús del mòbil multiplica per quatre el risc de patir un accident, i per nou el risc de morir en el sinistre”, ha conclòs el conseller.

 

 

La infracció més generalitzada

 

Des de Trànsit asseguren que l’ús del telèfon mòbil durant la conducció és la infracció més generalitzada. Concretament des del 5 d’octubre d’enguany s’han iniciat 14.552 expedients per manipular el mòbil i 3.014 per la resta de distraccions. En les dues campanyes preventives de vigilància de distraccions al volant realitzades del 21 al 27 de gener i del 14 al 20 d’octubre, s’han imposat un total de 2.515 sancions.

 

 

Comentaris