El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos vigilen 700 punts per amenaça terrorista
  • CA

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha explicat aquest dilluns que el 40% de les hores de patrulla que realitzen els Mossos d’Esquadra a Barcelona es destinen a l’amenaça terrorista gihadista, i el 31% a Catalunya, segons ell un esforç “titànic”.

 

Jané ha impartit aquest dilluns la lliçó inaugural del curs acadèmic 2016-17 del Grau de Criminologia i Polítiques Públiques de Prevenció de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb la conferència ‘Reptes de seguretat davant de l’amenaça terrorista’, en què ha indicat que la policia catalana té 700 punts d’interès vigilats.

El conseller ha indicat que el seu departament ha impulsat protocols de detecció d’amenaces vinculades amb el gihadisme anomenats Procediments de detecció de la radicalització islamista (Proderai) vinculats a les presons, a l’educació i a la protecció dels mateixos cossos policials.

 

Ha destacat que el treball de prevenció i detecció és “bàsic i primordial” per poder detectar i prevenir atemptats i ha admès que aquest tipus de terrorisme ho canvia tot, sobretot la manera de dissenyar els dispositius de seguretat.

 

“Això no vol dir que hàgim de patir un atemptat, però l’amenaça hi és”, ha admès el conseller, que ha recordat que si s’aprova la llei de pressupostos convocaran 500 noves places de mosso, després de sis anys sense convocatòria.

 

“Des del departament d’Interior tenim una responsabilitat molt important i aquest nivell –d’alerta d’atemptat– demana que la coordinació entre totes les forces policials sigui molt alta”, ha reflexionat.

 

Per concloure, ha afirmat que la seguretat “demana la col·laboració de tothom, i quan diem de tothom, és de tothom”, ja que compartir informació i col·laborar és bàsic segons la seva opinió per aconseguir una societat pacífica i convivencial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa