Els Mossos identifiquen 14 persones que despenjaven llaços grocs

El grup ha actuat de matinada a Móra la Nova i Tivissa sense provocar cap confrontació veïnal

 

Els Mossos d'Esquadra van identificar catorze persones la matinada d'aquest divendres a la comarca de la Ribera d'Ebre. La policia catalana va ser alertada cap a les dues de la matinada de què a Móra la Nova hi havia un grup que despenjava llaços grocs i altres símbols que demanen l'alliberament dels presos polítics. En desplaçar-se fins al lloc van trobar dos vehicles i en van poder aturar un. Hi anaven 4 persones, que van ser identificades, que duien cúters, ganxos, frontals, roba fosca, mocadors i un mapa amb pobles de l'entorn marcats. Entre ells, Vandellòs i Tivissa. Davant d'això, els agents es van dirigir fins a aquesta darrera localitat, on van identificar 8 persones més que també retiraven llaços amb dos vehicles més. Segons fonts policials, es va decomissar el material i s'han obert diligències per si algú denuncia danys. La policia no té constància de què es produís cap confrontació entre aquest grup d'individus i els veïns dels municipis afectats. Segons ha informat TV3, un dels mebres del grup és un agent de la Guàrdia Civil

 

Segons l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, aquest grup de persones va treure els llaços grocs situats a l'entrada del municipi i a les places de la Paranova i del Portal de l'All. Jardí descarta denunciar els fets, atès que considera que no han vulnerat cap propietat municipal ni han ocasionat danys al mobiliari urbà.

 

 

"No han tocat el llaç groc que s'encén totes les nits a l'Ajuntament i, no el pensem retirar", ha afirmat el batlle. "A partir d'aquí els CDR de Tivissa i de la comarca, que van omplir les places del nostre poble, són lliures de reposar-los", ha afegit. I és que Jardí ha assegurat que el consistori mantindrà la mateixa actitud, "respectar" aquests símbols. A més a més, el batlle té previst reunir-se aquest diumenge amb l'equip de govern per valorar les "circumstàncies que es puguin donar a partir d'aquest moment".

 

Comentaris