Els Mossos eviten un assassinat al Pakistan per una banda de llauners de Barcelona

Els relacionen amb agressions a els qui no seguien les seves ordres o els disputaven el territori

 

Els Mossos d'Esquadra han evitat un assassinat al Pakistan que pretenia cometre una banda de llauners que traficava amb drogues en zones d'oci de Barcelona, després del que han detingut 15 persones de nacionalitat pakistanesa presumptament involucrades en la banda. Segons ha informat la policia catalana aquest dimarts en un comunicat, presumptament es dedicaven al trànsit de drogues en zones d'oci de la ciutat de Barcelona, sota l'aparença de vendre llaunes de beguda, i estan involucrats en diverses agressions a persones que no seguien les seves ordres o que els disputaven un territori que consideraven propi. Durant la investigació, els Mossos van saber que un membre de la banda s'havia desplaçat al Pakistan amb la intenció d'executar el familiar d'un membre del grup rival: estava cercant la víctima, havia adquirit un arma de foc i planificava l'assassinat, encara que l'entorn de la víctima va ser alertat pels Mossos.

La investigació va començar l'abril d'aquest any quan uns ciutadans pakistanesos van ser assaltats amb armes blanques per un grup de set compatriotes quan arribaven al seu domicili de Badalona després de vendre begudes a la zona del Port Olímpic de Barcelona; una de les víctimes va rebre diverses punyalades i va haver de ser hospitalitzada diversos dies. L'assalt cercava acabar amb la vida d'un integrant del grup agredit davant la seva negativa de vendre drogues, segons les ordres del grup agressor. Pocs dies abans de l'atac havia tingut lloc a la platja de la Barceloneta un enfrontament amb objectes contundents entre dos grups de pakistanesos motivat pel control de la venda de llaunes i substàncies estupefaents en aquesta zona d'oci, que es va saldar amb diversos ferits. Els agents van establir que aquests enfrontaments no eren fets aïllats sinó que hi havia una banda que volia aconseguir el monopoli de la venda ambulant de llaunes i drogues en el Port Olímpic, la Barceloneta, la plaça Real i el carrer Escudellers de Barcelona, per la qual cosa agredien i amenaçaves els seus rivals.

Les indagacions van corroborar que els responsables eren una organització coneguda com la Banda de la Mina, i relacionen als seus membres amb agressions al desembre del 2016, de gener i febrer del 2017 a Sant Martí, l'Eixample i Ciutat Vella, un robatori violent a Sant Adrià del Besòs al març, una baralla tumultuària a Ciutat Vella i una temptativa d'homicidi a Badalona a l'abril. El líder de la banda era ajudat per diversos encarregats de zona que coordinaven la venda de droga emmascarada en una aparent activitat de comercialització de llaunes i planificaven les agressions a grups rivals. En un nivell inferior, altres integrants del grup duien a terme les agressions i les vendes i, en ocasions, utilitzaven menors per vendre. Traficaven amb tot tipus de substàncies estupefaents: marihuana, haixix, cocaïna, heroïna i MDMA, i disposaven de pisos ocupats on amagaven la droga, que es venia principalment a turistes.

 

 

El grup va irrompre fa mig any a Barcelona, a pesar que els investigadors sospiten que també podien haver estat operant en altres països d'Europa, com França i Itàlia. A més, la banda aprofitava la celebració d'esdeveniments musicals o esportius on es preveia una gran afluència de persones per fer arribar a compatriotes seus de forma irregular a Barcelona. De forma paral·lela, s'han obtingut indicis sobre delictes de falsificació documental, de passaports i permisos de conduir. El 20 de juny es van dur a terme sis entrades i escorcolls i es va arrestar 15 persones, es van intervenir 201 pastilles d'èxtasi, i diverses dosis preparades per la venda de cocaïna, marihuana i MDMA. Els detinguts van passar a disposició judicial el 23 de juny i el jutge va decretar l'ingrés a presó del líder del grup i de dos dels arrestats --que feien tasques d'encarregats de zona--, mentre que la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Comentaris