El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos desallotgen l’edifici okupat La Rimaia de Barcelona
  • CA

 

Els Mossos d’Esquadra han iniciat a primera hora d’aquest dimecres el desallotjament de l’edifici okupat conegut com La Rimaia, situat al número 12 de la Ronda de Sant Pau de Barcelona. Segons ha informat la policia, el desallotjament ha començat al voltant de les sis del matí per ordre judicial i es desenvolupa sense incidents destacats. Quan els agents han accedit a l’edifici —que ja ha estat desallotjat en ocasions anteriors— hi havia diverses persones dins i almenys dues estaven penjades de la façana lligades entre dos balcons.

 

El Tribunal Europeu de Drets Humans va ordenar el novembre del 2016 la suspensió del desallotjament de l’edifici de la Rimaia. El jutge de l’alt tribunal europeu va dir aleshores que els ocupants de l’immoble no havien de ser desallotjats mentre durés el procediment judicial sobre l’edifici.

La insistència de la jutgessa barcelonina perquè els residents de l’immoble de la ronda de Sant Pau, abandonat des de fa 24 anys, deixessin l’edifici va fer que els seus ocupants presentessin un escrit d’emparament davant els tribunals europeus. Un tràmit que va tenir una resposta a favor seu gràcies a l’aplicació de l’article 39 dels drets humans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa